Кметството на Наводари се присъедини към кампанията „ПОМОГНЕТЕ НА УКРАИНА“, инициирана от Червения кръст

//Кметството на Наводари се присъедини към кампанията „ПОМОГНЕТЕ НА УКРАИНА“, инициирана от Червения кръст

Кметството на Наводари се присъедини към кампанията „ПОМОГНЕТЕ НА УКРАИНА“, инициирана от Червения кръст

Град Наводари е солидарен с украинските бежанци и реагира своевременно с мерки за подкрепа. От понеделник, 28 февруари, кметството на Наводари откри пункт за събиране на помощ за украински бежанци на Централния площад в града и организира увеличаване на капацитета за настаняване и транспорт на семейства, пристигащи от зоната на военни действия.

Събраните дарения бяха значителни още от първия ден, състоящи се от нетрайни храни, предмети за лична хигиена, одеяла, спални чували и др. Те ще бъдат разпределени според установените нужди, или чрез Червения кръст директно в Украйна, или на място, на бежанци, разположени в нашия град.

След първия ден на кампанията с нас дойдоха над 20 души, за да покажат желанието си да подкрепят властите в това начинание. В момента има 12 оферти за настаняване, 3 оферти за преводач, както и оферти за транспорт или общо доброволчество.

Ръководството на кметството на Наводари приветства участието, мобилизацията и изключителната подкрепа, която хората от Наводари показват. Присъединихме се към кампанията „ПОМОГНЕТЕ НА УКРАЙНА“, инициирана от клона на Червения кръст в Констанца, за провеждане на хуманитарни действия, насочени към подкрепа на хора, засегнати от въоръжения конфликт в Украйна.

Всяка помощ или подкрепа от наводарското гражданско общество за управление на хуманитарната криза в Украйна е добре дошла!

Кметството на Наводари е в пряк контакт с Министерството на вътрешните работи за подреждането на някои пространства, принадлежащи на местните власти, за да поемат в авариен режим големи потоци от бежанци, ако ситуацията го налага.

За ефективно управление на ситуацията на местно ниво всички, които могат да предложат настаняване, транспорт и превод, се молят да се обадят на телефон 0785.294.067 (понеделник-петък, между 08:00-18:00 часа) и ще се свържем, ако ситуацията го налага.

2022-03-31T17:29:12+00:00март 1st, 2022|Бюлетин|