Нов образователен проект “Часове за приказки и работилница” в Наводари

//Нов образователен проект “Часове за приказки и работилница” в Наводари

Нов образователен проект “Часове за приказки и работилница” в Наводари

Първите ученици вече прекрачиха прага на библиотеката в Наводари в рамките на новия образователен проект “Часове за приказки и работилница”, иницииран от екипа на библиотека “Понтус Евксинус” и Дома на културата в Наводари.

Под ръководството на учителя са децата от 4 клас В, СОУ „Джордж Енеску”. Г-жо Алексе Ралука, вчера имаха различен ден и смениха обичайния декор на класната стая с този на библиотеката. Те преминаха през рафтовете на библиотеката и намериха полезна информация как да се запишат в библиотеката, какви книги да намерят тук, но също и гратисния период за връщане на книгите.

„Талантливите истории“ бяха безспорно любимите им. Те седнаха на „часа по четене с работилницата“ и заедно прочетоха пословици, гатанки, истории и стихотворения, а след това направиха отметки, които да запомнят и използват като бъдещи читатели.

„ Вратите на библиотеката остават отворени за други деца, които искат да влязат във вълшебния свят на историите. Така че с нетърпение очакваме всички учители да насрочaт график за „Часове на истории с работилница“ тук, в „Библиотека на Понт Евксин“ Наводари“, казват нашите библиотекари.

2022-04-01T11:31:20+00:00март 29th, 2022|Бюлетин|