”Дворецът” в Балчик очаква първите туристи от 14 май 2020 година

//”Дворецът” в Балчик очаква първите туристи от 14 май 2020 година

”Дворецът” в Балчик очаква първите туристи от 14 май 2020 година

Архитектурно-парковият комплекс “Двореца” в Балчик очаква първите туристи от 14 май, съобщават от държавния културен институт за възобновяване на посещенията при спазване на противоепидемичните мерки.

В откритите пространства на “Двореца” ценителите на историята и архитектурните забележителности могат да изпитат нови преживявания в Храма на водата, да отправят поглед към залива от мраморния трон на кралица Мария, да стъпят на

Алеята на вековете, на която за всяко изминало столетие се полага нов воденичен камък, припомнят от културния център.

Отваря врати и параклисът “Стела Марис” – най-малката църква в страната, а всеки, застанал гърбом към Сребърния кладенец, ако успее да хвърли монета в него, ще има сбъднато желание.

Университетската ботаническа градина, която е на територията на комплекса, също е достъпна за посетителите от утре, информират от парка. Заедно с багрите на пролетните цветя любителите на природата могат да се порадват и на колекцията от кактуси, която се смята за втората по големина в Европа – след сбирката в Монако. След зимния престой в оранжерията около 700 екзотични растения – сред тях и гиганти, тежки по 650-700 килограма, вече са част от експозицията на открито.

2020-07-06T16:35:53+00:00май 13th, 2020|Бюлетин|